PHP Developer

PHP Developer

TechTribe Amsterdam

Wat is vereist?

 • HBO / WO denkniveau
 • 3 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing Nederlands, goede beheersing Engels
 • Sterke drive voor zelfontwikkeling

Wat krijg je?

 • €2.700 - €3.200 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Persoonlijk ontwikkelplan (4 uur p/w)

Wat doe je?

 • 20% Overleg klanten
 • 20% Intern overleg
 • 60% Programmeren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als PHP Developer ben je verantwoordelijk voor het bouwen van e-commerce oplossingen, en APIs voor klanten van TechTribe. TechTribe is onderdeel van MakerStreet Development en partner van Magento en Akeneo. Je werkt met tools zoals GitLab, GitLabCi, Docker, Algolia, Symfony, en ElasticSearch. Naast e-commerce bouw je regelmatig maatwerk in het Symfony framework. Symfony wordt ingezet voor de ontwikkeling van microservices buiten de andere platformen waar we mee werken. TechTribe gelooft erg in gebruik maken van bestaande technologie waar mogelijk. Daarom wordt maatwerk alleen gebouwd als de bestaande functionaliteit van een platform niet voldoende is.

Een of twee keer per jaar ga je met het hele team naar een conferentie om up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën. Daarnaast maak je aan het begin van elk kwartaal een plan voor je persoonlijke ontwikkeling. Hierin wordt gekeken naar persoonlijke kwaliteiten en interesse met als focus om je hard en soft skills te verbeteren. Je besteedt hier ongeveer 10% van je tijd aan. De plannen worden aan de muur gehangen en elke week houdt iedereen zijn ontwikkelingen bij en wordt er actief gedeeld.

Je moet geïnteresseerd zijn in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied PHP development.

Agenda

Full stack developer
Ezra Waalboer

Op een leuke dag ben ik veel bezig met programmeren en het ontwikkelen van grote functionaliteiten en functies. Dat doe ik het liefst.

Op een minder leuke dag ben ik bezig met bugfixing en het afhandelen van kleinere taken of het repareren van fouten. Een dag is dan minder boeiend.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant is niet meer tevreden met de check-out van hun webshop en geeft aan dat ze dit anders willen. Wat doe je?

Het komt vaker voor dat de check-out van een webshop rommelig is. Hierdoor kan het zijn dat de conversie lager is dan gewenst. De klant geeft in dit geval aan dat ze het 'anders' willen.

Bij Magento zit je vast aan een bepaalde structuur en logica; over het algemeen adviseren we de klant om die logica aan te houden. Dat vinden we belangrijk omdat we altijd de laatste versie van Magento willen gebruiken, zodat er daardoor zo min mogelijk bugs ontstaan en je met de laatste beveiligingsupdates werkt. Voor een webshop is veiligheid zeer belangrijk.

Je legt de klant dus uit dat het anders kan maar wel binnen de mogelijkheden van Magento. Vervolgens overleg je met de klant wat zij anders zouden willen. De klant zou geïnspireerd kunnen zijn door webshops van andere bedrijven. Op basis van dat gesprek maak je een globaal design waarin de wensen van de klant zijn meegenomen. Als de klant akkoord is, kan er in een sprint van twee weken gebouwd worden. In de eerste week zou de winkelwagen opgeleverd kunnen worden en in de tweede week kan de check-out klaar zijn.

Groeipad

Je begint als Junior PHP Developer in een team met in totaal acht developers, vervolgens kun je doorgroeien in de functie Medior/Senior PHP Developer en Team Lead. Hoe je doorgroeit binnen het bedrijf hangt af van de persoonlijke groei die je doormaakt. Je stelt een persoonlijk ontwikkelplan samen waaraan je wekelijks +/- vier uur kunt besteden. Het natuurlijke groeipad staat hieronder afgebeeld.

Junior PHP Developer
Medior PHP Developer
Senior PHP Developer
Team Lead

Werken bij TechTribe

TechTribe is een PHP Solutions bedrijf dat onderdeel is van MakerStreet. MakerStreet is een 'full service digital agency' waaronder de bedrijven MakerStreet Development, MakerStreet Design, MakerStreet Interim, MakerStreet Marketing en MakerStreet Innovation vallen. MakerStreet Development is gericht op digitale innovatie en transformatie en heeft drie specialisaties: TouchTribe (front-end development en native app development), TechTribe (PHP solutions) en WebFlight (low-code development).

 • Hoofdkantoor in Amsterdam
 • Actief in Nederland, België, Duitsland en Engeland
 • 17% / 83%
 • Gem. leeftijd 29 jaar
 • 12 werknemers in NL

Collega's

Ezra Waalboer (25) - Full Stack Developer, Techtribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij TechTribe gaan werken omdat ik hier de kans krijg om aan veel verschillende projecten te werken. Ik houd van een beetje variatie in mijn werk.

Wat heb je gestudeerd?
MBO Mechatronica (niveau 4) en HBO Informatica.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om te stappen met vrienden.

Martijn Hermans (30) - Tech Lead Front-end, TouchTribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier gaan werken omdat het bedrijf wilde groeien, maar dit niet ten kosten wilde laten gaan van een gezellige sfeer. De manier waarop projecten werden uitgevoerd betekende meer verantwoordelijkheid voor de teamleden, met een gezond vangnet indien nodig.

Wat was je vorige baan?
Developer bij een full service digital agency en de internet afdeling opgezet bij een digital design & branding bedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (rugby, zwembad, gym) en computerspelletjes.

Daan van Polanen (29) - Scrum Master, WebFlight

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kende de eigenaar van WebFlight en wist dat hij op zoek was naar een project manager. Toen ik afgestudeerd was, leek het me leuk om bij WebFlight te beginnen als projectmanager.

Wat heb je gestudeerd?
Propedeuse vrijetijdsmanagement, bachelor communicatie wetenschappen, master corporate communication.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wielrennen, gamen, kickboksen, spelletjes met vrienden, leuke dingen met mijn vriendin en vakantie.

Tom Hoogenboom (27) - Front-end Developer, TouchTribe

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb voor TouchTribe gekozen omdat ik het gevoel had dat ik mezelf er goed zou kunnen ontwikkelen.

Wat heb je gestudeerd?
Bachelor Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat doe je in je vrije tijd?
Met vrienden in de kroeg hangen, fotograferen en reizen.

Marvin Hooft (31) - Scrum Master, MakerStreet Development

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Makerstreet gaan werken omdat ik hier verder kan gaan waar als kind mee ben gestopt: het bouwen van mooie dingen. Iedereen die hier werkt onderneemt en heeft een flinke agile-mindset. Een betere plek om de volgende fase van m'n carrière te lanceren, kon ik daarom ook niet vinden.

Wat was je vorige baan?
Projectmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Boekjes lezen, muziek luisteren en verzamelen. En ieder I.P.A-tje dat op fietsafstand wordt getapt, proeven.

Interessante baan?